Geweldige dingen gebeuren zelden binnen je comfortzone

Leuk je te ontmoeten!

Doordat ik jaren geleden zelf succesvol ben gestopt met roken door middel van hypnose, ben ik geïnteresseerd geraakt in de kracht van hypnose. Mijn geweldige “ontdekkingsreis” leidde mij langs verschillende opleidingen, cursussen en waardevolle lessen. Inmiddels ben ik een gediplomeerd hypnotherapeut en mag ik andere mensen helpen om voorgoed van hun problemen af te komen.

In iedere levensfase hebben we dromen, wensen en we stellen (persoonlijke) doelen. Maar wat als het even niet lukt? Mijn doel en missie is de levenskwaliteit te verbeteren voor iedereen die geholpen wil worden.

Het is geweldig om te zien dat mensen met uiteenlopende problemen, door middel van hypnose, hun doelen behalen. Ik help je dan ook graag als hypnotherapeut met jouw fysieke of mentale ongemakken.
Geloof dat het kan, dan zorgen we samen dat het lukt!

Wie ben ik: Ilona Ulrich, moeder van een zoon en getrouwd. Voordat ik mijn eigen hypnopraktijk startte, werkte ik meer dan 20 jaar bij het Ministerie van Justitie. Deze periode met ontzettend veel plezier geanalyseerd, geobserveerd en bijgedragen. Wat mij hierin vooral positief bijgebleven is, is de periode waarin ik slachtoffers en nabestaanden informeerde en ondersteunde bij zware strafzaken. Van de buitenkant geweldig allemaal, maar ik heb besloten niet langer te kiezen voor volume maar voor waarde. Eindeloos vaak ben ik over mijn grenzen gegaan, waardoor ik compleet uitgeteld op de bank zat. Door anders te denken en doen heb ik mijn leven weer in eigen hand.
Verschillende behandelingen

Hypno behandelingen

Het tarief voor het (mogelijk telefonische) intakegesprek met aansluitend de behandeling bedraagt € 125,00. Voor o.a. behandeling regressie en virtuele maagband gelden afwijkende tarieven.

Waarom Hypnotherapie

Zelfverzekerd leven

Een positieve mindset en een goede gezondheid zijn twee van de belangrijkste factoren om persoonlijke groei te realiseren en méér voldoening uit het leven te halen. Goede gewoontes zijn onmisbaar voor wie elke dag opnieuw aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling wil werken.

Wat is Hypnotherapie?

Hypnose is zo oud als de mensheid. Hypnose is een normale bewustzijnstoestand, waarbij het onderbewuste instructies kan krijgen. Je zou hypnose kunnen beschouwen als een staat waarin mensen een grote vatbaarheid hebben voor stimulans en beïnvloeding. Zo ben je onder hypnose minder kritisch en neem je de veranderingen sneller op.

Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Deze therapie heeft niets te maken met toneelhypnose. En de inzet van deze hypnose heeft uitsluitend een therapeutisch doel.

Hypnotherapie wordt gehanteerd voor zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren en versterken van prestaties, van gevoelens of ervaring van het ‘zelf’. De symbolische processen, herinneringen en gevoelens helpen de cliënt zijn probleem of conflict te begrijpen en op te lossen. Belangrijk onderdeel van deze therapie is het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met de eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten.
Onze beleving en gedrag wordt door onbewuste drijfveren beïnvloed, door wat in het onbewuste is opgeslagen. Soms zijn ervaringen niet goed opgeslagen en zijn er storende conditioneringen ontstaan. Dit kan leiden tot onbegrepen reacties, beperkende conclusies, angst, rouw, verdriet, en gedragsproblemen. Je kunt je optimaal concentreren op jezelf en alles wat in je leeft. Je geest wordt open en vrij, je kunt gemakkelijker bij je ‘zere’ plekken. Het gaat eenvoudig en vraagt geen inspanning. Je voelt je achteraf gewoon beter, vrijer en meer ontspannen.

De bekende redenen waarvoor hypnosetherapie kan worden ingezet zijn:        

● Stoppen met roken                 

● Gewichtsreductie (virtuele maagband)

●Depressie

 

Hypnotherapie kan ook worden toegepast en een oplossing bieden bij:  

● Pijnreductie (chronische of uitbehandelde)      

● Fobieën/angsten  

● Slapeloosheid              

● Woedebeheersing        

● Paniekaanvallen   

● Overige verslavingen (gok, alcohol, drugs)                       

En nog veel meer. 

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op voor vragen of informatie.                

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Er zijn geen speciale eigenschappen nodig om hypnose therapie te ondergaan, deze methode is daarom voor vrijwel iedereen geschikt.
Ook voor kinderen is de werkwijze met verbeelding heel geschikt. Door middel van verhalen, sprookjes, fantasie (imaginatie) zijn goede resultaten te bereiken.
Het is belangrijk dat de hypnotherapeut een therapeutische opleiding heeft, en is aangesloten bij een beroepsvereniging. Dat kan natuurlijk ook een arts of psycholoog zijn. Het is belangrijk dat alles wat tijdens de trance/ontspanning naar boven komt op een goede manier wordt afgerond. Alleen dan wordt de waarde van het beleefde ook goed bewust gemaakt, goed verankerd en meegenomen in het hier-en-nu.

Wat maakt ons uniek

Waarom Hypnopraktijken

‌Hypnotherapie is één van de krachtigste vormen van psychotherapie. Hypnotherapie maakt gebruik van trance. Trance is een bewustzijnstoestand waarin contact wordt gemaakt met het onderbewuste. Er zijn mensen die spreken van een doelgerichte dagdroom waarin men zich losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in de innerlijke werkelijkheid.